Magyarországi Céginfó - cégek, vállalkozások adatbázisa. Cégadatbázis, topcéginfó, cégkereső, cégböngésző, céglista. Minden amit egy cégről tudni kell!
 
cégnév
tevékenység
megye
település
kulcsszó
 

Hírek | Kiemelt partnerek | Összes partner

Végleges: be kell kötni a számlázó programokat a NAV-hoz

Kedden jelent meg a Nemzetgazdasági MInisztérium honlapján a rendelettervezet, amelyre a 2018-as adócsomag óta készülnek a számlázók: 2018. július 1-től kötelezően be kell kötni a számlázó programokat a NAV-hoz. A türelmi idő tehát 1 év. Összeszedtük, mi mindenre kell figyelni ebben az időszakban a vállalkozásoknak.

Azonnal, de legfeljebb 24 órán belül lesz kötelező az adatszolgáltatás

Ahogy a 2018-as adócsomagból már kiderült, 2018. július 1-től lesz kötelező a számlázó programokat összekötni a NAV rendszerével.

A Nemzetgazdasági Minisztérium kedden megjelent 120 oldalas rendeletterveztének legfontosabb része, hogy a számlázó programnak a számlák adattartalmát azonnal, de legfeljebb 24 órán belül, elektronikus úton továbbítania kell a NAV részére.
A rendelet szerint az információcserének elektronikus adatfeldolgozási eljárás alkalmazásával kell megtörténnie.

Az összekötés és az adatszolgáltatás feltétele az adózói regisztráció, ami az adatszolgáltató végpont és a számlázó program regisztrálását is tartalmazza.
Az újítás célja

Az eredeti tervek szerint a NAV-bekötés 2017. július 1-től lett volna kötelező, így viszont 1 év türelmi időt kaptak a vállalkozások. Az Nemzetgazdasági Minisztérium nem titkolt célja, hogy teljes mértékben rálásson a vállalkozások teljes forgalmára, az adatok összegzését kötetően pedig minden eddiginél gyorsabban tudják kiszűrni a visszaéléseket.

Az ígéretek szerint a rendszer bevezetésével egyidejűleg megszűnik majd a számlákra vonatkozó tételes áfa nyilatkozattételi kötelezettség, így csökken a vállalkozások adminisztrációs terhe.

A rendszer tesztidőszaka július elsején kezdődik, a témával kapcsolatos újdonságokról, hírekről beszámolunk.

Felˆ  

Ajánlott linkpartner oldalak

 

IVESZPREMLAP.HU A HÍRPORTÁL Az Északi part hirdetési partnere
Balaton TV - A Balaton hírforrása. A Balaton Televízió 4 megyében : Veszprém, Somogy, Zala és Fejér megyében sugározza műsorát több, mint 250 településen. Iveszpremlap.hu - Az iveszpremlap.hu egy Veszprémet, a Balaton régióit és Veszprém megye, valamint a világ híreit, történéseit, eseményeit, tapasztalatait, tudását napi rendszerességgel bemutatni akaró független információs és hírportál. balatonitukor.hu - Veszprém megyei független információs és hírportál. Hirdetés, hirdetési újság, apróhirdetés, hirdetési lehetőség, balatoni hirdető, balatoni hirdető rendszer, balatoni apró, veszprém megyei hirdetés

 

Seo | design: NetStilus | motor: Cidalain | Minden jog fenntartva * www.topceginfo.hu * 2005 - 2024 | Admin

Adatvedelem | Cookie info

Bezárás Bezár

Web Site Impressum

TOP CÉGADATBÁZIS - minden cég egy helyen

Tulajdonos: TopCéginfo

Címsorszöveg: • TOPCÉGINFO - CÉGADATBÁZIS •

Linkfelhő: Céginfó, cégadatbázis, topcéginfó, cégkereső, cégböngésző, cégek adatbázisa, cég adatbázis, céglista, vállalkozók adatbázisa, vállalkozói adatbázis, minden cég egy helyen

Készült: 2005

 

 

Kereső oldalak: | Creatix Kereső | Google kereső

 


Bezárás Bezár

NetStilus Web Design

Stúdió: 06 87 481 - 709
Mobiltelefon: 06 30 331- 85- 02
Mhelyi telefon: 06 87 581 - 235
Fax: 06 87 343 - 457
E-mail:
Web: www.netstilus.hu


Bezárás Bezár

  • KÖSZÖNTŐ
  • 2. oldal
  • 3. oldal
  • 4. oldal
  • KAPCSOLAT

Kezdő oldal (index.php)

....

 

 

2. oldal

...

3. oldal

...

1. oldal

...

Kapcsolat

...

 


Bezárás Bezár

Cidalain

Dinamikus weboldalak készítése. Az oldalon megjelenő információk adatbázisba rendezése. Lehetőség van egyedi tartalomkezelő beépítésére, mely segítségével Ön egyszerűen változtathatja oldalának tartalmát, pl folyamatosan írhat híreket a főoldalra, termékeit naprakészen tarthatja, képeket tölthet fel a galériába, stb.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, lépjen kapcsolatba velünk, írjon üzenetet az alábbi űrlap segítségével.

Web: www.cidalain.uw.hu