Magyarországi Céginfó - cégek, vállalkozások adatbázisa. Cégadatbázis, topcéginfó, cégkereső, cégböngésző, céglista. Minden amit egy cégről tudni kell!
 
cégnév
tevékenység
megye
település
kulcsszó
 

Hírek | Kiemelt partnerek | Összes partner

Kevésbé derülátók a vállalatok

A hazai vállalatok korábbi optimista várakozásai mérséklődtek ugyan, de még mindig kedvező a hangulat. A saját helyzetük megítélésével kapcsolatban egyértelműen pozitívak, míg a gazdasági helyzetre vonatkozóan a következő egy évben inkább stagnálásra számítanak, és inkább hároméves távon várnak javulást.
A hazai nagyvállalatok jelenlegi és várható helyzetét jelző K&H nagyvállalati növekedési index legutóbbi eredménye azt mutatja, hogy az év közepén megugró várakozások a harmadik negyedévben visszakorrigáltak az év eleji szintre. A 8 ponton álló index azt mutatja, hogy a 2 milliárd éves árbevételt meghaladó vállalati szektor jelenleg visszafogottan optimista. (A kkv-k optimizmusa is múlóban van.)

Jelentős különbség mutatkozik azonban a vállalatvezetők között a saját cégük helyzetének, illetve a makrogazdasági környezet megítélésében, hiszen míg az előbbi 12 ponton, addig az utóbbi 2 ponton áll. Mindkettő esetében azonban visszaesés figyelhető meg az előző negyedévi értékekhez (16, illetve 3 pont) képest.
„A vállalat helyzetének enyhén optimista megítélése annak tudható be, hogy a megkérdezett vállalati döntéshozók fele a vállalat gazdasági helyzetének stagnálására, míg további 41 százalék kifejezetten javulására számít a következő 12 hónapban. Hasonlóan a mostani állapot fennmaradását feltételezik legtöbben a foglalkoztatottak létszámára vonatkozóan is. Tízből nyolc cég nem számol munkaerő-bővítéssel, ugyanakkor minden hetedik cég létszámbővítést tervez, átlagosan 7,2 százalékkal” – részletezte az eredményeket Peter Roebben, a K&H vállalati üzletágának vezetője. Területileg egyértelműen a főváros közeli cégek az optimistábbak, miközben a kelet-magyarországi cégek helyzete és várakozásai jóval mérsékeltebbek.

A makrogazdasági környezet következő 12 havi változásával kapcsolatban a második negyedév felfokozott várakozásai jelentősen mérséklődtek. Míg korábban azok voltak többségben, akik a gazdaság bővülését feltételezték, most a stagnálásra számítók aránya a legnagyobb (45%), miközben a növekedésben a vállalatok 36 százaléka bízik, és 16-ról 19 százalékra növekedett a visszaesésre számítók aránya. Ha azonban hároméves időtávra tekintünk, akkor már jóval optimistábbak a cégek, és közel felük (45%) számít gazdasági növekedésre. A közterhek változására vonatkozóan egyértelműen kedvezőek a várakozások, a cégek jelentős többsége (89%) nem vár számottevő adó-, illetve járulékemelést a következő egy év során.

Forrás:piacesprofit.hu

Felˆ  

Ajánlott linkpartner oldalak

 

IVESZPREMLAP.HU A HÍRPORTÁL Az Északi part hirdetési partnere
Balaton TV - A Balaton hírforrása. A Balaton Televízió 4 megyében : Veszprém, Somogy, Zala és Fejér megyében sugározza műsorát több, mint 250 településen. Iveszpremlap.hu - Az iveszpremlap.hu egy Veszprémet, a Balaton régióit és Veszprém megye, valamint a világ híreit, történéseit, eseményeit, tapasztalatait, tudását napi rendszerességgel bemutatni akaró független információs és hírportál. balatonitukor.hu - Veszprém megyei független információs és hírportál. Hirdetés, hirdetési újság, apróhirdetés, hirdetési lehetőség, balatoni hirdető, balatoni hirdető rendszer, balatoni apró, veszprém megyei hirdetés

 

Seo | design: NetStilus | motor: Cidalain | Minden jog fenntartva * www.topceginfo.hu * 2005 - 2024 | Admin

Adatvedelem | Cookie info

Bezárás Bezár

Web Site Impressum

TOP CÉGADATBÁZIS - minden cég egy helyen

Tulajdonos: TopCéginfo

Címsorszöveg: • TOPCÉGINFO - CÉGADATBÁZIS •

Linkfelhő: Céginfó, cégadatbázis, topcéginfó, cégkereső, cégböngésző, cégek adatbázisa, cég adatbázis, céglista, vállalkozók adatbázisa, vállalkozói adatbázis, minden cég egy helyen

Készült: 2005

 

 

Kereső oldalak: | Creatix Kereső | Google kereső

 


Bezárás Bezár

NetStilus Web Design

Stúdió: 06 87 481 - 709
Mobiltelefon: 06 30 331- 85- 02
Mhelyi telefon: 06 87 581 - 235
Fax: 06 87 343 - 457
E-mail:
Web: www.netstilus.hu


Bezárás Bezár

  • KÖSZÖNTŐ
  • 2. oldal
  • 3. oldal
  • 4. oldal
  • KAPCSOLAT

Kezdő oldal (index.php)

....

 

 

2. oldal

...

3. oldal

...

1. oldal

...

Kapcsolat

...

 


Bezárás Bezár

Cidalain

Dinamikus weboldalak készítése. Az oldalon megjelenő információk adatbázisba rendezése. Lehetőség van egyedi tartalomkezelő beépítésére, mely segítségével Ön egyszerűen változtathatja oldalának tartalmát, pl folyamatosan írhat híreket a főoldalra, termékeit naprakészen tarthatja, képeket tölthet fel a galériába, stb.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, lépjen kapcsolatba velünk, írjon üzenetet az alábbi űrlap segítségével.

Web: www.cidalain.uw.hu